АТ «АЛЬПАРІ БАНК» МАЄ НАМІР ОСКАРЖИТИ ШТРАФ НБУ

НБУ застосував до АТ «АЛЬПАРІ БАНК» захід впливу в вигляді штрафу за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу у період з 02.02.2018 до 25.05.2018.

АТ «АЛЬПАРІ БАНК» (далі — Банк) категорично не згоден з позицією НБУ щодо порушення Банком законодавства в сфері запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Під час винесення рішення про застосування заходів впливу до Банку регулятором було проігноровано заперечення Банку стосовно відсутності загрози ризику вкладникам та іншим кредиторам Банку.

6 травня 2019 року Окружним адміністративним судом міста Києва зупинено виконання зазначеного рішення НБУ. В даний час Банк має намір звернутися до суду з позовом про визнання протиправним та скасування рішення регулятора про застосування заходів впливу.

Також, Банк наголошує, що Ющенко Віктор Андрійович, який очолив Наглядову раду АТ «АЛЬПАРІ БАНК» з 01 червня 2018 року, не має ніякого відношення до зазначеного вище періоду діяльності Банку.

10.05.2019